Wie ben ik?

 

Persoonlijke informatie

 

Ik ben Eveline Spiessens, 31 jaar, opgegroeid in Halle-Zoersel, maar voor de liefde ben ik met plezier naar het mooie Laakdal verhuisd. In maart 2022 hebben we ons eerste kindje gekregen, een prachtige dochter die luistert naar de naam Lara. Vroeger was ik een fervente volleybalster, maar nu kan je me enkel nog terugvinden op het tennisveld. Ik hou van sociale gebeurtennissen en vind het leuk om creatief bezig te zijn. 

 

Professionele informatie

 

OPLEIDINGEN

Ik startte met de opleiding bachelor ergotherapie in 2009 en rondde deze in 2012 succesvol af. De opleiding boeide me enorm waardoor ik besloot om eveneens te gaan voor een masterdiploma in de ergotherapeutische wetenschappen. In 2014 rondde ik ook deze opleiding succesvol af. Ik wilde me echter verder blijven verdiepen in het aspect 'kinderen en jongeren' waardoor ik startte aan het schakeljaar orthopedagogische wetenschappen. Na het succesvol afronden van het schakeljaar besloot ik echter om mijn strategie aan te passen en me klaar te maken voor meer praktijkervaring. Maar voor ik dat effectief zou doen, besloot ik nog eerst mijn lerarendiploma via het volwassenonderwijs te behalen zodat ik op termijn mijn opgedane kennis kon gaan delen met anderen. Zo geschiedde en ik behaalde mijn pedagogisch bekwaamheidsbewijs. Sinds 2016 ben ik werkzaam in de praktijk en school ik me voortdurend bij. Zo volgde ik al verscheidene bijscholingen (motivatie en beloningen bij autisme, CVI en differentiaaldiagnoses, verdiepingscursus schrijven, 4-daagse sensorische informatieverwerking, ...). In september 2022 ben ik gestart met een postgraduaat 'MakerSkills voor ergotherapeuten' die nog zal lopen tot januari 2024. 

 

WERKVELDERVARING

Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (Kortenberg) (2016-2017): Hier werkte ik als ergotherapeute en als onderwijzer op de afdeling (forensische) jongerenpsychiatrie. 

Multifunctioneel Centrum MPI Ritmica (Hove) (2017-2022): Hier werkte ik als ergotherapeute bij kinderen die school liepen in het buitengewoon onderwijs type basisaanbod en type 4. Daarnaast werkte ik ook op de jongerenafdeling waar jongeren met een licht verstandelijke beperking, motorische beperking en/of autisme en hun context begeleid worden. 

AP Hogeschool (2019-heden): Sinds 2019 tot op heden werk ik 60% voor de AP Hogeschool. Als lector ergotherapie binnen de atypische ontwikkeling breid ik mijn kennis voortdurend uit en probeer ik studenten te prikkelen voor het fantastische beroep als ergotherapeut. 

Zelfstandige ergotherapeut (heden): Reeds lange tijd kriebelde het om als zelfstandige ergotherapeut aan de slag te gaan. Door de komst van ons dochtertje durfde ik eindelijk de stap te wagen.