Typelessen

 

Voor wie?

Typelessen zijn zeer zinvol voor kinderen (vanaf ± 9 jaar) die de computer steeds meer en meer (moeten) gebruiken. Het correct en blind typen helpt om de typesnelheid te verhogen en je blik op andere zaken te richten tijdens het typen. De typelessen worden standaard aangeboden in groep.

 

Via welk programma?

Binnen de groepslessen wordt er gewerkt aan de hand van de Typ10 methode waardoor het typen op een leuke, speelse en didactisch onderbouwde manier aangeleerd wordt. Het programma richt zich op normaal ontwikkelende kinderen en biedt speciale aandacht voor kinderen met leerproblemen zoals bv. dyslexie, DCD, ADHD, ASS en STOS. Voor kinderen met ASS en STOS is er een aangepast werkboekje ter beschikking.

Ergonomie en typen

Als ergotherapeut vind ik het belangrijk om preventief in te zetten op nek- en rughygiëne tijdens het gebruik van een computer. Tijdens de lessen wordt er daarom op een luchtige manier aandacht besteed aan ergonomische aspecten (juiste zithouding, juiste positie van de laptop, bewegingstussendoortjes, ...).

Praktisch

 • Groepslessen: 3-6 deelnemers
 • 10 lessen van 1 uur OF 5 lessen van 2 uur
 • Kostprijs: €225
 • Inclusief werkboekje
 • Inclusief online module, 1 jaar toegang
 • Kinderen nemen hun eigen laptop mee*
 • Inschrijven voor een lessenreeks doe je via het contactformulier. Na inschrijving ontvangt u een factuur.
  De inschrijving is pas definitief na betaling. 

 

*Indien er geen eigen laptop ter beschikking is, bekijk ik graag met u de mogelijkheden. 

 

  Neem contact op bij interesse.

   

  Inschrijven: klik hier.

  Medisch Thuis

  Borgtstraat 1, 2430 Laakdal

  https://www.medisch-t-huis.be/ 

  (of op locatie bij groepen vanaf 4 personen)

  *Locatie kan per lessenreeks verschillen.

  Zijn er even geen lessen gepland en ervaart u toch de nood voor typelessen, contacteer mij en ik bekijk of er een groepssessie opgestart kan worden. 


  Individuele sessies

  Heeft uw kind nood aan typelessen, maar kan dit niet in een groepssessie of sluit het programma Typ10 niet aan bij zijn of haar noden? Dan kunnen typelessen aangeboden worden via individuele ergotherapeutische sessies.